Bibinfo

In voorbereiding
Open hier alvast de folder  van de bibliotheek of raadpleeg hier het volledige dienstreglement 

Openbare bibliotheek Melle

De bib is een ontmoetingsplaats waar iedereen vrij kan binnenlopen om kranten te lezen, tijdschriften in te kijken, op internet te surfen, naslagwerken en databanken te raadplegen en boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s of daisy’s uit te lenen. Je vindt er naast literatuur, een schat aan informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen, maar ook een uitgebreide en veelzijdige cd-collectie

Onze dvd-collectie bevat alle “klassiekers” van de Vlaamse en internationale films, maar ook opmerkelijke documentaires, kinderfilms en televisiereeksen.

Voor de oudere en/of minder mobiele mensen levert de bibliotheek ook een boekendienst aan huis (voor meer informatie neem contact op met de bibliothecaris)

De inschrijving is gratis evenals het ontlenen van boeken. Voor cd’s, cd-rom’s en dvd’s moet men een beperkt leengeld betalen.

De catalogus is raadpleegbaar op het internet. Via de catalogus kan je zien welk werk de bibliotheek al dan niet in haar bezit heeft en op welke locatie het werk aanwezig is.

Via Mijn Bibliotheek kan je zien welke materialen je nog thuis hebt en wat de vervaldatum is. Hier kan je ook de uitleentermijn van die materialen online verlengen. Zijn hieraan kosten (boete of leengeld) verbonden, dan word je daarvan op de hoogte gebracht. Bij je volgende bezoek kan je dan alles betalen.

Uitgeleende werken kunnen online gereserveerd worden in de online catalogus via de knop “Reserveren” bij de uitleengegevens van de materialen.

De bib is enkel in principe enkel gesloten op officiële en lokale feestdagen.

Je bib is ook meer dan boeken!

Je bib:

  • neemt deel aan de jeugdboekenweek en de bibliotheekweek
  • organiseert ontmoetingen met schrijvers
  • volgt de actualiteit op de voet met themalijsten en tentoonstellingen
  • begeleidt leesgroepen voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV)
  • begeleid en biedt ruimte aan leesclubs
  • maakt deel uit van het bibliotheeksysteem OVINOB; door dit samenwerkingsverband van Oost-Vlaamse bibliotheken krijg je een overzicht van wat je in andere Oost-Vlaamse bibliotheken vindt
  • je kan boeken uit andere bibliotheken aanvragen tegen een kleine vergoeding (IBL)
  • maakt deel uit van het samenwerkingsverband De Vijf

bibliothecaris: Rudi Naert
adjunct-bibliothecaris: Karolien Timmermans
bibliotheekassistenten: Katrien Cuypers, Koen De Feyter, Kathleen Vagenende en Geertrui Walleyn